Grip op de groep

Siemon Beute
,
Jantine Jochemsen

Onrustige klassen, verminderde concentratie en motivatie, moeite met schoolregels. Voorbeelden van ongewenst gedrag in het hedendaagse onderwijs in een maatschappij waarin de norm verandert.

Tijdens onze bijeenkomst nemen jullie mee op onze reis waarin we op zoek zijn naar antwoorden hoe om te gaan met dit vraagstuk vanuit de principes van Groepsdynamisch werken. Het leren kijken naar de groep als geheel, het analyseren van observaties en deze duiden met behulp van het Didactisch Klaverblad. Het veranderkundige proces leert dat Groepsdynamisch werken niet alleen gaat over leerlinggedrag gaat, maar nog meer over een professionele cultuur.

In deze learning journey wordt het beeld geschetst hoe binnen het Corlaer College (Nijkerk) dit vraagstuk is opgepakt. Een afwisseling van theoretische inzichten en praktijkervaringen waarin docenten, ondersteunend personeel en schoolleiding werken aan een positief leer- en leefklimaat.

Preview

Docent lichamelijke opvoeding
Corlaer College (Meerscholen)

15 jaar ervaring als docent lichamelijke opvoeding.

Projectleider Groepsdynamisch werken

docent, leerjaar coördinator
Corlaer College (Meerscholen)

Ruim 20 jaar ervaring als docent Engels en 4 jaar zorgondersteuner.

Leerjaar coördinator.

Meer Aurora-onderwijscongres sessies

In het kort: In deze sessie verkennen we de mogelijkheden en gevaren bij de inzet van ICT tijdens de les.
In het kort: Sterk Techniekonderwijs als catalysator voor vernieuwing en contextrijk onderwijs
In het kort: Hoe werk je met verschillende professionals samen aan een kansrijke ontwikkeling voor ieder kind? Wat zijn bevorderende en belemmerende factoren bij interprofessionele samenwerking en wat vraagt dit aan vaardigheden van professionals?
Ga naar de bovenkant