Wijze Lessen met AI

Mitte Schroeven

Sinds de komst van ChatGPT gaat het snel in de wereld van de artificiële intelligentie. In deze sessie willen we kijken naar de kansen en uitdagingen van artificiële intelligentie voor onze lessen. We vertrekken hiervoor vanuit de bouwstenen van Wijze Lessen:

– Kan AI ons ondersteunen bij het werken met voorbeelden?
– Kan AI afbeeldingen genereren die het leren ondersteunen?
– Kan AI ons helpen bij effectieve en heldere instructie? Of bij het geven van feedback?
– Zal een AI-tutor onze leerlingen binnenkort ondersteuning op maat bieden?

Deze sessie is een introductie in de wondere wervelende wereld van artificiële intelligentie, waarin we samen op zoek gaan naar manieren om deze nieuwe technologie zinvol en doordacht in te zetten in onze lessen, met aandacht voor valkuilen en moeilijkheden.

Teacher trainer
Expertisecentrum Onderwijs en Leren

Mitte was 16 jaar leerkracht Nederlands en Engels in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs en deed heel wat ervaring op met digitale tools in de klas. Binnen het expertisecentrum Onderwijs en Leren houdt Mitte zich voornamelijk bezig met professionalisering, met focus op digitale didactiek, formatieve evaluatie en leermiddelen. Ze staat in ook voor de online leergangen en is als junior researcher betrokken bij onderzoeksprojecten met een focus op digitalisering. Ze is mede-auteur van het boek Wijze Lessen Digitale Didactiek en Digitale didactiek Hoe?Zo!

Meer Aurora-onderwijscongres sessies

In het kort: Groepsdynamiek in klassen is actueler dan ooit! Maar hoe komt het dat leerlingen in een klas zich gedragen zoals ze dat doen, wie speelt daar welke rol in en waarom? Dara gaat deze sessie dieper op in.
In het kort: Middels recent onderzoek wordt besproken wat op dit moment het meest helpend is (en wat niet (meer)) bij de begeleiding van hoogbegaafde jongeren in PO en VO.
In het kort: In deze setting zoomen we in op onze eigen executieve functies, met focus op planning en organisatie. Hoe deel jij je dag in? Welke praktische tools gebruik je hierbij? Hoe kan deze kennis je helpen om met je leerlingen aan de slag te gaan?
Home Aurora-onderwijscongres
Ga naar de bovenkant